A LESZ-ről

Érted dolgozunk

A LESZ a közforgalmi repülés legnagyobb és egyben legfiatalabb érdekképviselete, amely mentes a régi típusú szakszervezetek hagyományos problémáitól. Céljaink túlmutatnak a szociális önsegélyezésen, vagy a szolidaritás puszta hangoztatásán. A nyugat-európai típusú, határozott, szakmailag mindig megalapozott érdekvédelemben és érdekérvényesítésben hiszünk, a pártpolitika teljes kizárásával.

737

Nem kötődünk egyik légiközlekedési céghez sem, ezért őszintén tudjuk szorgalmazni és támogatni az egész ágazatot szolgáló megoldásokat. Hisszük, hogy stratégiai gondolkodásra van szükség, mert az egyik vállalat problémái hamar továbbgyűrűznek a többihez. Csak így, a magyar légiközlekedés valamennyi szereplőjét szem előtt tartva tehetjük az egész ágazatot sikeressé és a munkavállalók számára barátságosabbá. Szeretnénk, ha a vidéki repülőterek dolgozói számára is elérhető lenne az a biztonság, amit a szakszervezet adhat. Alapszervezet létrehozásához vagy egyéni csatlakozáshoz örömmel segítünk az ott dolgozóknak is.

A stratégiai szemlélet persze nem mehet és nem is megy a mindennapok gyakorlatias feladatainak rovására. A legkisebb problémára is azonnal választ keresünk, ha tagjainkat hátrány, jogsérelem éri. Akármelyik vállalatnál dolgozol, ránk mindig számíthatsz!
A dolgozók önállóan csak a legritkább esetben képesek reális esélyekkel fellépni egy vállalat teljes stábjával szemben. Ezért természetes, hogy jogi tanácsadással, tapasztalataink átadásával is szívesen állunk tagjaink rendelkezésére. Kiemelten fontos vagy sokakat érintő ügyben ügyvédi segítséget is adunk a munkaügyi eljárásokban.

Egy szakszervezet ereje nem csak méretében rejlik. Ugyanilyen fontos az aktív és öntudatos tagság, a demokratikus és átlátható működés, és a rutinos, felkészült vezetőség.  Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a helyi „sejtekben”, kisebb csoportokban megválasztott szakszervezeti képviselők folyamatosan kapcsolatban állnak azokkal, akiket képviselnek. Minden problémát testközelből ismernek, és ha szükséges, azonnal jelezik a LESZ-irodában. Természetesen minden tagunk közvetlenül is fordulhat rögtön a szakszervezet vezetéséhez, ha sürgős és fontos ügyben van szüksége segítségre.

A szakszervezet működése teljesen átlátható és demokratikus, tagjainkat minden területről a helyben választott küldöttek képviselik. A stratégiai döntéseket az így létrejött küldöttgyűlés hozza. A vezetőség határozatai mindig nyilvánosak, megismerhetőek, ha kell, vitathatóak. A legfontosabb döntések – például egy sztrájk bejelentése – előtt maguk a tagok szavaznak, merre tovább. Mi ebben, a tisztességes, a mutyizást mindig elutasító érdekképviseletben hiszünk. Tudjuk, hogy ez szokatlan Magyarországon, de hosszú távon csak ez működik.

A tagság a munkaügyek biztonsága mellett számtalan kedvezménnyel is jár. Többszáz boltban, üzletben és szolgáltatónál komoly árengedmények járnak a tagsági kártya felmutatásával. A LESZ tagjai számára elérhető az ország egyik legkedvezőbb mobiltelefon-csomagja is a Telenortól.

Mint írtuk, a LESZ fiatal és létszámában is gyarapodik. Légy te is tag! Keress minket telefonon, emailben vagy személyesen! Dolgozz bárhol a légiközlekedésben, a LESZ-re számíthatsz.

Amennyiben közelebbről is megismernél minket, látogass el erre az oldalra is!