Ü.T. VÁLASZTÁS – BUD SECURITY

Kedves Munkatársak!

Az alábbiakban a BUD Security Kft.  Üzemi Tanács tagjelöltjeinek rövid bemutatkozását olvashatjátok, benne mindkettőjüktől néhány gondolatot arról, hogy miként gondolkodnak az ÜT-ben végzendő feladatokról. A bemutatkozó anyagokat név szerinti ABC sorrendben közöljük. 


SCHÄFER KRISZTIÁN (a  képen jobbra):

Üdvözlet minden kedves Munkatársamnak!

Schäfer Krisztián vagyok, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet tagja, valamint a Bud Security Kft. alakulóban lévő, Üzemi Tanácsának jelöltje. 2015 októbere óta dolgozom a repülőtér biztonsági területén, először, mint Utasbiztonsági Koordinátor, majd 2016 júniusától, mint Védelmi Ellenőr. Több szempontból is fontos a közelgő választás. Először is, ez egy nagy lehetőség, hogy a Bud Sec alkalmazottai végre hallassák a hangjukat, amire a korábbiakban nem volt lehetőség.
Másodszor, ez egy kiváló alkalom arra, hogy a különböző érdekképviseletek jelöltjei együtt dolgozzanak, és egy kicsit lecsendesüljön az a viszály, ami különböző fórumokon látható, hallható. Ez egy kiváló lehetőség, amit nem arra kell elpazarolni, hogy megtudjuk melyik érdekképviselet rendelkezik a hatalommal.

Számomra az a fontos, hogy minden kolléga – legyen az Védelmi Ellenőr, Portás, SRA-s stb. – egyenlő bánásmódban részesüljön, valamint hogy meg legyen a lehetősége minden területnek arra, hogy a kéréseit továbbítani és képviselni tudjuk a vezetőség felé.

Fontos, hogy a régóta itt dolgozók, valamiféle kompenzációt kapjanak az itt töltött éveikért, szakmai tapasztalatukért, de szükséges az is, hogy legyen az új belépők előtt, valamilyen jövőkép, amiért megéri idejönni, és itt maradni. Ezért szeretnék bekerülni, és küzdeni azért, hogy kollektíven, mindenkinek megérje itt dolgozni.

Remélem, hogy bizalmat szavaztok nekem, és remélem, hogy a választás után, már mint képviselő tudok veletek beszélgetni arról, hogy mit is szeretnétek állomány szinten.

Schäfer Krisztián
Üzemi Tanács tagjelölt


SZABÓ LÁSZLÓ (a képen balra):

Kedves Kollégák, Szakszervezeti Tagok!

Mint tudjátok, holnaptól Bud-Sec Üzemi Tanácsválasztás elé nézünk. Ez egy fontos esemény számunkra, hiszen az itt megválasztott személyek fognak bennünket képviselni a szakmai irányítók, illetve a vállalat vezetése közötti tárgyalások és megállapodások során.
Ezért nem lehet közömbös számunkra (végrehajtó állomány számára sem), hogy kik képviselnek- és milyen hozzáállással, elgondolással- bennünket. Én szeretnék abba a körbe tartozni, akik megértve a szakmai vezetés elgondolását, de a végrehajtó állomány érdekeit is szem előtt tartva a legjobb javaslatokkal segíti a vállalat minél eredményesebb munkáját.

Engedjétek meg, hogy röviden bemutatkozzam, Szabó László vagyok, aki már 13 éve dolgozik a repülőtéren. Eredeti végzettségemet tekintve gépgyártás-technológus és informatikus voltam. Dolgoztam nyomdászként, tanárként, műszaki rajzolóként és sofőrként is, míg nem kerültem a reptér dolgozóinak nagy családjába. Mint említettem immár 13 éve koptatom a reptér padlóját védelmi ellenőrként (korábbi megnevezése: utas-biztonsági ellenőr). Ez idő alatt elég sok szakmai-, emberi- és egyéb tapasztalatra tettem szert a vállalatnál. Sok időt töltöttem ebben a szférában, hogy kellő rálátásom legyen a cég és a mi tevékenységünk működésére.

Eddigi pályafutásom alatt is törekedtem arra, hogy a kialakult helyzetet logikus és megalapozott lépésekkel, kompromisszumokra képesen, nem csak a saját magam, hanem a közösség érdekeit is szem előtt tartva tudjak lépéseket (javaslatokat) tenni. Eddig a LESZ szakszervezet tagjaként vállaltam szerepet e nem egyszerű feladatban, de a számomra is sikeres üzemi tanácsválasztás esetén, további szerepet fogok felvállalni a munkaközösség érdekében. Törekedni fogok a munkáltató és a munkavállaló érdekeinek összehangolására. Vagyis a Mi érdekeinkről a munkáltatót részletesen tájékoztatni fogom, illetve képviselni a vezetői döntések előkészítése során az érdekeinket, valamint segítek a meghozott döntések megértésében.
De ehhez kell a támogatásotok, ezért kérem, hogy minél többen vegyetek részt a Bud Sec Üzemi Tanács választásán.

Ahogy már biztosan hallottátok: „A választáson való részvétel minden munkavállaló elemi érdeke!”

Köszönettel és üdvözlettel:
Szabó László
üzemi tanács tagjelölt