Új irányt javasol a LESZ a menedzsment tárgyalóinak

money-compass[1]A munkavállalók megosztása és az egyoldalú lezárás helyett, érdemi együttműködést javasol a menedzsment tárgyalóinak a szakszervezetünk. A keddi tárgyaláson történtek sokak számára már ismertek, de néhány számunkra fontos momentumot, ki kell emelnünk:

A BUD-Sec-nél és a BA Zrt-nél dolgozó kollégák közti különbségeket rendeznünk kell úgy, hogy a biztonsági területen, az anyavállalatnál dolgozó, tapasztaltabb kollégák munkája is el legyen ismerve. Ebben segíthet, ha az UB területén bevezetett „kamerás jutalom” – évente  vállalati szinten 10 millió forint – beépítésre kerül az alapbérekbe. Persze, ha ehhez a cég tárgyalói mereven ragaszkodnak, biztosan lehet más területeken is egy ekkora cégben spórolni, ha valódi megoldást keresnek.

Nagyon fontos, hogy a már 9+3fő CPS és helyetteseik, akik 2,3% és 15,1%-os alapbéremelést kapnak, álljanak ki beosztott kollégáik mellett.

A keddi tárgyalást követően, pénteken késő délután a cég küldött egy megállapodás tervet, amiben a rendkívüli munkavégzés mértékét emelné a menedzsment 250 óráról 300 órára, amiről eddig szó sem volt. Ez akár jó is lehet, de hát mit kapnak cserébe a munkavállalók?

A menedzsmentnek át kellene gondolni, hogy érdemi együttműködést akar-e és megadja azt a néhány millió forintot dolgozóinak, vagy erőből lenyomni, jó kommunikációval mindent azoknak az embereknek a torkán, akik, már sokadik éve nemzetközi színvonalon végzik munkájukat és a hátunk cipelik a Budapest Airport egyre növekvő utasforgalmát.

______________________________________________________________________

A vállalat által jelenleg javasolt megállapodás-tervezet innen tölthető le:

Megállapodás bér_300 óra 2016 BUD-1

________________________________________________________________