Hol késik a létszámpótlás és az emberibb munkaidő?

kéréds[1]Július elején kértünk – és 10 nap után kaptunk – tájékoztatást a Malév GH földi kiszolgálócégnél a túlórák számának alakulásáról az egyes munkakörökben. A statisztika is megerősítette, amit régóta érezni lehet, a legsúlyosabb terhelést az utasforgalmi osztályon kell elviselnie a kollégáknak.

Nemes Ervin vezérigazgató az év eleje óta több alkalommal ígéretet tett, miszerint pótolják a régóta tartó komoly létszámhiányt, és emberibb munkaidő-beosztást vezetnek be.  Mivel az ígéret máig csak ígéret maradt, újabb levélben kérjük az igazgatót, haladéktalanul tegyen lépéseket, mert a tagjaink magánéletét és egészségét is romboló helyzet egyre nagyobb elégedetlenséget szül.

Más terülteken dolgozó kollégáink azzal keresték meg szakszervezetünket, hogy a vezérigazgató megígérte, hogy rendszeresen, havonta tájékoztatókat tart majd a kollégáknak, azonban ennek semmi jele. A gyakorlatban, ha már forrnak az indulatok, akkor valaki „leszalad” a menedzsmentből, és gyors tájékoztatót tart. Rendszeres, folyamatos kapcsolattartásra, párbeszédre van szükség, ebben az érdekképviselet  mindig partner lesz!